Akira overwater Resort

Tijdens een driedaagse trip naar Nickerie, verblijven we in het Akira Overwater Resort. Een luxe complex van waterbungalows in Bigi Pan een enorm waterrijk natuurgebied rijk aan vele vogelsoorten. De bekendste is de zeldzame rode ibis. Daarnaast zijn er kaaimannen en andere waterdieren.

We vertrekken vroeg vanuit ons hotel Eco resort. De bagage kunnen we veilig achterlaten. Wel nemen we een ruime reistas mee met praktische spullen, zoals katoenen hemden (met lange mouwen) en (lange) broeken. Een extra handdoek, hoofddeksel en zonnebrandolie, deet. En verder alles wat u zoal meeneemt op een driedaags uitje. Vergeet uw fototoestel niet!

Bij het driedaagse programma hoort ook een city-tour Nieuw Nickerie, de hoofdplaats van het district Nickerie.  Het heeft een alleraardigste markt en we bezoeken er een lagere school. Er is veel te vertellen over de geschiedenis van Nickerie, waar voornamelijk landbouw wordt beoefend door Hindoestanen, die als contractarbeiders aan het end van de 19e en begin 20e eeuw naar Suriname kwamen.

In het programma is uiteraard een uitgebreide vaartocht door het natuurreservaat opgenomen. Belangrijk onderdeel is de vogelspottour, die meestal aan het eind van de middag plaatsvindt als de vogels hun rustplaats opzoeken.  Daarnaast kunnen we naar hartenlust kajakken.

Alle dagelijkse maaltijden worden genuttigd in het resort. De kabana’s, die u in alle gevallen deelt met een of meer reisgenoten, zijn zeer comfortabel ingericht.

Geniet alvast met de volgende video’s.
https://www.akiraoverwaterresort.com
https://youtu.be/91Amv7B7vWU
https://youtu.be/rw1c4tCmTjI
https://youtu.be/5UuGi1pLyOg